top of page

sön 24 nov.

|

Meditationsgården Rättvik

KONTEMPLATIV RETREAT

Den kontemplativa retreaten syftar till en djupare förståelse av livet i tystnad inför Gud. Dagarna leds av SR JOHANNA SCHULENBURG och P. SEBASTIAN MALY SJ.

KONTEMPLATIV RETREAT
KONTEMPLATIV RETREAT

Tid och plats

24 nov. 2024 18:00 – 01 dec. 2024 14:00

Meditationsgården Rättvik, Tempelvägen 10, 795 91 Rättvik, Sverige

Om evenemanget

KONTEMPLATIV RETREAT

24/11–1/12

Söndag kl. 18 till söndag kl. 14

Den kontemplativa retreaten syftar till en djupare förståelse av livet i tystnad inför Gud. Som deltagare förs du in i den kontemplativa bönen med början i naturen. Sedan följer steg för steg hur man förhåller sig till andningen, kroppen och hur den kortaste formen av Jesusbönen (Jesus Kristus) får bli den centrala delen av den kontemplativa bönen. Det är en rak väg mot målet, att stå inför Guds ansikte, och den kräver en helhjärtad längtan att låta sig föras fram på denna väg. Dagarna blir totalt avskalade från allt som stör denna process. Det innebär utöver tystnad, att man inte läser något, inte deltar i tideböner, inte lyssnar på musik. “Gud agerar inne i människan, inne i varje individs innersta. I detta upplysta rum är vi helt oss själva. Just där etableras vårt sanna jag och vi inser att vårt liv framspringer ur Guds hemliga källor” (Alfred Delp SJ). Retreaten syftar till en djupare förståelse av livet i tystnad inför Gud, i Jesusbönens anda.

Viktigt! Som deltagare förväntas du vara i mental jämvikt.

Innehåll:

• Meditation i grupp cirka fem timmar per dag

• Enskild vägledning

• Delaktighet i den heliga mässan

• Tystnad

• Praktiskt arbete

• Utomhusvistelse

SR JOHANNA SCHULENBURG bor i Wien och tillhör Congregatio Jesu, är teolog, och ger kontinuerligt retreater och andlig vägledning. Hon är medarbetare på avdelningen för spiritualitet och retreat vid Kardinal König Haus i Wien, och medgrundare till initiativet ”Contemplation in action” (www.contemplation-in-action.org).

P. SEBASTIAN MALYhar studerat filosofi och teologi och har gjort en doktorsexamen i filosofi. Han är också utbildad systemisk terapeut. Han är förtrogen med den kontemplativa retreaten sedan år 2000 och har väglett flera kurser i Tyskland. Han förbereder sig för närvarande för att undervisa vid Newmaninstitutet, Uppsala.

Retreaten leds på engelska.

Kursavgift 1 500:- plus Helpension 7 840:-

Bokning

  • Meditationsledarutbildningen

    Kursavgift 1 500:- Helpension 7 840:-

    9 340,00 kr
    +233,50 kr serviceavgift

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page